Mega-influencer

Mega-influencers zijn de hoogste categorie influencers. Kijk je naar Amerikaanse getallen, dan heeft een mega-influencer meer dan een miljoen volgers op Instagram. Nederlandse mega-influencers hebben meer dan honderdduizend volgers.

Influencers zijn mensen die op social media producten of diensten van bedrijven promoten in ruil voor een vergoeding. Deze promotie is onderdeel van de marketingstrategie genaamd influencer marketing. Met influencer marketing hopen bedrijven vaak een doelgroep te bereiken die niet bereikbaar is via advertenties op radio, tv of in tijdschriften. Dit zijn doorgaans jongeren die meer tijd online doorbrengen.

Mega-influencers hebben vaak een diverse doelgroep die verschillende interesses hebben. Bedrijven die gebruik maken van mega-influencers willen vooral veel zichtbaarheid voor hun product.

Bekende internationale sterren met een groot bereik op Instagram zijn Kylie Jenner, Selena Gomez en Beyoncé. De grootste Nederlandse influencer is Nikkie de Jager (nikkietutorials).

KENNISBANK