Verdienen zzp’ers echt veel beter?

“Oh jij bent zzp’er, dan zal je wel lekker cashen,” zei iemand een paar weken geleden lachend tegen me. Ik lachte mee en nuanceerde het, dat cashen valt ontzettend mee. Ja, ik kan er leuk van leven, mede omdat ik samenwoon met iemand die werkt in vaste dienst, maar het is geen vetpot hoor. Zeker als je bedenkt dat ik met mijn inkomsten ook mijn verzekeringen, pensioen en andere kosten moeten betalen.

Deze week blijkt uit een studie van het ING dat in de eerste helft van dit jaar het uurloon van zelfstandigen met 15 procent is gestegen ten opzichte van 2013. Hiermee zijn de bruto uurvergoedingen van zelfstandigen sneller gestegen dan die van werknemers in vaste dienst, zij zag hun uurloonmet 5,3 procent stijgen.

Eerder deze maand melde de Kamer van Koophandel dat in het eerste half jaar van 2018 meer zzp’ers zijn begonnen (85.021) dan gestopt (47.865). In 2017 was het aantal starters ook groter dan het jaar daarvoor en de groei lijkt niet af te nemen. Wat motiveert mensen om te freelancen? Is het hun portemonnee of zijn er andere redenen om als zelfstandige aan de slag te gaan?

De vraag naar zelfstandigen neemt toe. Elke dag ontvang ik zo’n tien tot twintig e-mails van een bemiddelingswebsite met daarin steeds een andere opdracht in de marketing of communicatie branche. Door het hele land zijn er bedrijven opzoek naar tijdelijke gespecialiseerde krachten, opdrachtgevers vinden de flexibiliteit van zelfstandigen prettig en zoals ik eerder deze maand scheef, bestaat het personeelsbestand van veel bedrijven voor 10 procent uit zzp’ers.

Hiermee zijn de bruto uur vergoedingen van zelfstandigen sneller gestegen dan die van werknemers in vaste dienst

Zelfstandig ondernemen geeft voor mij een bepaalde vrijheid, natuurlijk is het wel of niet vinden van nieuwe opdrachten ontzettend spannend. Maar het niet meer hoeven werken voor een baas, vind ik geweldig. Natuurlijk is je opdrachtgever je werkgever, maar als je er meerdere hebt, kan je een samenwerking stopzetten als je deze niet prettig vindt. Tevens bepaal je hoeveel je werkt en als je even niet wil werken, is dat ook prima. Zeker als je dat kan veroorloven.

Dat is voor veel zelfstandigen de motivatie om niet meer in vaste dienst te werken. Ook vinden zij het aantrekkelijk dat ze hun tijd zelf kunnen indelen. Dat is zeker ideaal in de zomervakantie, wanneer kinderen niet meer naar school gaan, als je even geen of minder opdrachten aan kan nemen zodat je geen opvang hoeft te regelen.

Freelancen is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Veel zelfstandigen zoals ik hebben een hekel aan het doen van acquisitie en het blijft een zelfstandig bestaan. Momenteel hebben de freelancers het makkelijker vanwege de krapte op de markt, maar dat is niet altijd zo geweest. Het was tien jaar geleden financieel aantrekkelijker om in vaste dienst te werken dan als zelfstandige, het loonachterstand van de zelfstandiger was een stuk groter, vooral als je bedenkt dat een freelancer van zijn bruto salaris nog verzekeringen en opleidingen moet betalen.

Het was tien jaar geleden financieel aantrekkelijker om in vaste dienst te werken dan als zelfstandige

Ik hoop niet dat zelfstandigen zich teveel laten leiden door hun portemonnee. We zullen het vast weten wanneer de Kamer van Koophandel en de ING nog zo’n onderzoek doen als er een nieuwe crisis is. Als dan blijkt dat de tarieven van zzp’ers dalen en meer mensen kiezen voor een baan in vaste dienst, dan weet je dat geld toch een hoofmotivatie is. Maar ja, uiteindelijk moeten we links of rechtsom allemaal gewoon brood op de plank brengen, dus zo gek is dat misschien niet.

Bron: FD, Telegraaf, ZZP Barometer
Afbeelding: Getty
Delen mag:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Follow by Email
RSS
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *