5 tips voor een spectaculair personeelsfeest

Evan Spiegel, CEO van Snap Inc (van Snapchat), zou zo’n 4 miljoen dollar hebben uitgegeven voor een personeelsfeest op oudejaarsavond. Voor dat geld waren er meerdere locaties in Los Angeles afgehuurd waaronder het Microsoft Theater. Tevens waren er Snapchat medewerkers van over de hele wereld ingevlogen om bij het event aanwezig te zijn, waar Drake een optreden gaf. Naar verluid waren er zo’n vijfduizend mensen uitgenodigd.

Het klinkt als een fantastisch feest waar de genodigden ongetwijfeld nog lang over zullen napraten. Uiteraard heb je geen miljoenen nodig om een leuk feestje te geven, maar een spectaculair feest is wel de manier om je werknemers te belonen. Zeker in deze groeiende economie waarbij de krapte op de arbeidsmarkt alleen maar toeneemt, zijn secundaire voorwaarden zoals een feestelijke bijeenkomst een belangrijke middel om personeel aan je binden.

Uiteraard heb je geen miljoenen nodig om een leuk feestje te geven

Wil jij in 2018 een onvergetelijke avond organiseren? Volg dan de volgende 5 tips voor een geslaagd evenement:

1. Zet iemand in het zonnetje
Bepaal een doel voor je feest. Het kan zijn dat je alleen iets wil vieren, zoals een jubileum, een succesvol jaar of het winnen van een award. In dat geval is een feestavond voldoende en kan je ervoor kiezen ook de partners uit te nodigen. Wil je aan teambuilding doen, maak dan de dag langer door activiteiten toe te voegen waarbij men moet samenwerken.

2. Maak het onvergetelijk
Zorg voor een verbluffende opening en/of afsluiting van de avond, zoals een optreden, uitreiking of speech. Een goede opening zet meteen de sfeer. Een goede afsluiter maakt de avond onvergetelijk en zelfs voor de ‘die hards’ is het duidelijk dat het feestje is afgelopen.

3. Muziek is alles
Regel een goede dj (of band), die de muziek draait die bij je publiek past. Goede muziek is synoniem aan een goede sfeer. Niemand staat enthousiast te dansen op slechte beats, tevens kan je de volgende dag veel klachten verwachten.

Niemand staat enthousiast te dansen op slechte beats

4. Entertainment is key
Hoe goed je dj ook is, niet iedereen houdt van dansen. Organiseer dus een andere vorm van entertainment, zoals een casinotafel of een simulatiespel. Dan hebben de niet-dansers ook iets te doen.

5. Veilig thuis
Er wordt veel gedronken op personeelsfeesten, dus zorg naast voldoende eten er ook voor dat je mensen veilig thuiskomen door bijvoorbeeld bussen in te zetten die ze terug naar hun woonplaats rijden. Of nog beter, laat ze overnachten.

Voor elk budget is een leuke avond te organiseren. Het belangrijkste is dat je een avond creëert die past bij jouw medewerkers en dan wordt er nog lang over nagepraat.

Zoek jij hulp bij het organiseren van jouw evenementen?
Kies dan voor een samenwerking met een event planner.
Ontdek wat ik voor jou kan betekenen en klik op “meer informatie”.

Afbeelding: Getty
Delen mag:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Follow by Email
RSS
Pinterest